VaKP - LeKi-futis 0-0

3.5.2016 | Tampereen Nelonen | Valkeakoski, Sahara

Ketsuppipullo auki

LeKi-futis nappasi kauden avauspisteensä 0-0 tasapelillä VaKP:n vieraana. Valkeakoskelaiset ovat olleet LeKille aina hankala vastustaja ja maanantai-illan pisteeseen oltiin tyytyväisiä, vaikka enemmänkin olisi ollut tarjolla.

Ottelun parhaat maalitilanteet nähtiin ensimmäisellä puoliajalla. VaKP:n kärkimies pääsi pari kertaa boxin sisään nokikkain maalilla hyvin torjuneen Jani Hautamäen kanssa, mutta tulos jäi laihaksi. Toisessa päässä puolestaan paras paikka siunaantui Ville Viitaharjulle, kun hän pääsi yrittämään n. 25 metristä nostoa tyhjään maaliin kauas vastaan tulleen maalivahdin ylitse.

Toinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta aika väsynyttä peliä ja huimia tilanteita ei syntynyt kumpaankaan päähän. Sampo Clewer pelasi pirteästi ja oli mukana juonimassa muutamaa orastavaa maalipaikkaa. Viimeinen kymmenminuuttinen vaikutti siltä, että molemmat joukkueet tyytyvät tasuriin sen kummempia riskejä ottamatta.

Kokonaisuutena LeKi pelasi kauden parhaan pelin puolustuspäässä, vaikka linjassa debytoi tuoreitakin nimiä kuten Toni Ryyppö topparina ja Viktor Altio laitapakkina. Järkähtämätön topparikenraali Lari Ruotsalainen piti homman hienosti kasassa kolmen Lekipeukun arvoisesti. Hieman ohut pakisto on todennäköisesti vahvistumassa lähiaikoina, sillä käytävähuhujen mukaan eräs kuuluisa Pussihousu on löytänyt vapputorin metrilakutiskiltä kadoksissa olleen motivalaan ja palaamassa viheriölle pikemmin kuin arvattiinkaan.

Hyökkäyssuuntaan LeKin on sen sijaan keksittävä ihan uusia kujeita, jos ensi perjantaina vastaan asettuvalta Kangasalan Voitolta halutaan kaapia kauden avausvoitto.