VesVi - LeKi-futis 1-4 (1-3)

27.6.2015 | Tampereen Vitonen | Vesilahti

Jallitellen sarjakärkeen

Kaikkien aikojen ensimmäisessä LeKin ja VesVin välisessä "paikallis"derbyssä oli kiimaa kuin Vesilahden ala-asteen matikantunnilla. LeKi vei pisteet kotiin rutiinilla ja paria komeaa maalia lukuunottamatta peli ei valtavia elämyksiä katsojille tarjonnut.

LeKi aloitti ottelun vauhdilla ja pallo löytyi vesilahtelaisten maalista jo n. minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisestä hyökkäyksestä saatiin ensimmäinen kulma, jonka Joni Hiltunen napautti nätisti volleyllä sisään hölmistyneen VesVi-puolustuksen katsellessa toisiaan.

Vähän tämän jälkeen hieman "väsyneeltä" vaikuttanut LeKi-kapteeni Samu Nevala täräytti 16-alueen tuntumasta banaanipotkulla kahteen nollaan ja sama mies viimeisteli vielä ratkaisevan tuntuiset 3-0 lukemat Tino Lahden tarjoilemasta läpiajosta. VesVi kuitenkin sai vielä pientä toivoa puoliajan viimeisestä tilanteesta tehdystä kavennuksesta.

Toinen puolikas oli molemmilta löysää pelailua. Erityisesti LeKin keskialue sekä hyökkäys olivat aivan jäässä, mutta onneksi koko ottelun hyvin pelannut LeKi-pakisto juoksi muidenkin edestä ja hoiti VesVin lähentelyt ilman suurempia ongelmia. Ottelun lopussa Miko Heikkilä ajoi vahvasti rankkarialueelle ja vesilahden pakki joutui rikkomaan. Samu Nevala viimeisteli pilkusta kauden toisen hattutemppunsa.

Voiton myötä lempääläiset nousivat vihdoin omalle paikalleen sarjan kärkeen. Kevätkierroksen viimeinen ottelu pelataan ensi perjantaina klo 19 Hakkarissa, jolloin vastaan asettuu HST.