PoNU Bk - LeKi-futis 2-2 (0-1)

18.7.2015 | Tampereen Vitonen | Menkala

Voittoputki poikki

LeKi-futis oli Vitosen syyskierroksen alkaessa peräti viiden ottelun voittoputkessa ja Nokialle lähdettiin hakemaan tuohon sarjaan jatkoa. Hieman huolestuttavia merkkejä oli ilmassa jo ennen ottelun alkua, sillä ainoa vaihtomies oli maalivahti ja valmentajakaan ei tällä kertaa päässyt paikalle. Kotijoukkue PoNU Bk oli myös erittäin ohuella miehityksellä matkassa ja joutui jopa aloittamaan ottelun vajaalla.

LeKi hallitsi ottelun ensimmäistä puolikasta mielin määrin, mutta palloa ei meinattu saada maaliin millään lukuisista avopaikoista huolimatta. Kuparisen rikkoi lopulta hyvän ottelun pelannut Ville Viitaharju, joka mälläsi komean kudin aivan yläpeltiin noin puolen tunnin pelin jälkeen. PoNU ei päässyt kuin muutamaan organisoituun hyökkäykseen ensimmäisen 45 minuutin aikana ja LeKi-vahti Jani Majan työt jäivät hyvin vähäisiksi.

Toisella puolikkaalla tapahtui kummia. LeKi menetti itseluottamuksensa hyökkäyspelin suhteen täysin ja palloa alettiin roiskimaan aivan turhaan. Peli oli molemmilta joukkueilta melkoista puuroa ilman minkäänlaista ajatusta ja maalipaikkoja ei syntynyt kummallekkaan. PoNU heitti pitkää palloa loistavaa pääpeliä pelanneelle kärkimiehelleen, joka aiheutti jatkuvasti vaikeuksia yleensä ilmatilaa hallitsevalle LeKi-puolustukselle. Kotijoukkueen tasoitus syntyi juuri pitkän avauksen seuraksena, kun LeKin laitapakki luki korkean pallon hieman väärin ja vastustaja pääsi rankkarialueen rajalta avoimeen maalipaikkaan: 1-1.

LeKi ei oiken herännyt vielä tästäkään, vaan heikot esitykset jatkuivat. Erityisesti keskikentällä etäisyydet kasvoivat jatkuvasti liian pitkiksi ja PoNU pääsi mellestämään keskikentän ja topparilinjan välissä mielinmäärin. Kotijoukkue teki 2-1 johtomaalin noin 15 minuuttia ennen pelin loppua ja pitkään näytti siltä, että tuo maali riittää voittoon. LeKi kuitenkin heräsi viimeisen viiden minuutin aikana taistelemaan ja loi yhtäkkiä hyviä maalipaikkoja kuin liukuhihnalta. Viimeistely oli valitettavasti edelleen kateissa ja pallot viuhuivat kaikkialle muualle paitsi tolppien väliin.

Yritys kuitenkin palkittiin, kun Joni Hiltunen ohjasi etutolpalle suuntautuneen kulmapotkun verkkoon minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua. LeKi ei millään halunnut tyytyä tähän tulokseen, vaan jauhoi pallon avoimeen tekopaikkaan vielä kerran - Ville Viitaharjun laadukas vasurin kuti pamahti kuitenkin harmittavasti tolppaan ja samalla hetkellä tuomari vihelsi ottelun päättyneeksi.

LeKi jatkaa heikosta esityksestä huolimatta sarjan kärjessä kahden pisteen erolla PJK/2:seen. Ensi viikolla on jälleen edessä vierasottelu, kun lempääläläiset matkaavat Valon vieraaksi lauantaina 25.7. klo 14. Kauden ensimmäinen kohtaaminen näiden joukkueiden välillä oli 10 kihauksen maalijuhla ja yhtään vähempää ei ole lupa odottaa tälläkään kertaa.