IkU - LeKi-futis 2-2 (1-0)

3.5.2015 | Tampereen Vitonen | Kilvakkala

Divarifutista kauneimmillaan

LeKi matkasi sunnuntaina kauden ensimmäiseen vierasotteluunsa Ikaalisiin, jossa vastaan asettui sarjanousija IkU. Ottelu pelattiin vitosdivarin henkeen sopivasti neliönmuotoisella ja postimerkin kokoisella perunapellolla. Pieni sade kohotti entisestään tunnelmaa ja auttoi varmasti tulevaa perunasatoa - Ikaalisten koululla syödään siis tänäkin vuonna makoisaa pottumuusia.

Itse ottelussa lempääläläiset olivat ensimmäisen puoliajan aivan unessa. Pieni ja epätasainen kenttä sekä kovaa päälle tullut kotijoukkue sekoitti LeKin peliä rajusti, eikä järkeviä hyökkäyksiä pystytty luomaan kuin kourallinen. IkU rokotti puoliajan lopulla lukemiksi 1-0.

Toinen puolikas oli aivan erilainen tarina. LeKi otti ottelun komentoonsa ja loi paikkoja liukuhihnalta. Ansaittu tasoitus syntyi Samu Nevalan lapikkaasta ja johtoon siirryttiin pian tämän jälkeen Sampo Clewerin ja Miko Heikkilän juonittua pallon verkon perukoille.

Ottelu vaikutti tämän jälkeen selvältä, sillä IkU ei päässyt käytännössä ollenkaan tekopaikoille ja LeKi piti palloa lähes miten tahtoi. Jalkapallojumalat olivat kuitenkin kotijoukkueen puolella ja vaarattomalta näyttänyt kukkupallo muuttui lisäajalla IkUn rankkariksi, joka ammuttiin komeasti säkkiin. Ottelu päättyi välittömästi tämän jälkeen ja LeKi joutui tyytymään yhteen pisteeseen.

Seuraavaksi lempääläläiset pääsevät parin viikon tauolle, jonka jälkeen Sääksjärvellä vastaan astelee ennakkoon vaikea ACE. Ottelu alkaa lauantaina 16.5. klo 14.