VaKP - LeKi-futis 3-1 (2-0)

30.5.2014 | Tampereen Nelonen | Apia, Valkeakoski

Apeaa Apialla

LeKi-futis matkusti perjantaina Apian urheilukentälle haastamaan sarjakärki Valkeakosken Koskenpojat. Erityisesti LeKin puolustuslinja kärsi muutamasta tärkeästä poissaolosta ja tämän johdosta osa pelureista joutui hieman vieraille pelipaikoille. Jalkeille saatiin silti kilpailukykyinen ryhmä ja itseluottamus ennen peliä oli korkealla.

Suihku oli kuitenkin heti ensimmäisillä minuuteilla kylmää. VaKP vyörytti hyökkäyksiä toisensa perään LeKin pelin ollessa aivan sekaisin. Kotijoukkue siirtyikin johtoon hieman kyseenalaisella rangaistuspotkulla, pallon osuttua rangaistusalueella liukuvaan LeKi-pakkiin.

Vierailijat eivät heränneet vielä yhden maalin tappioasemassakaan, vaan päästivät VaKP:n rokottamaan toistamiseen läpiajosta, 2-0. Tämän jälkeen kotijoukkue päästi hieman jalkaa kaasulta ja LeKin peli alkoi pikkuhiljaa rullaamaan. Puoliajan viimeiset parikymmentä minuuttia menivät lempääläläisten komennossa, mutta etsikkoaikaa ei pystytty hyödyntämään läpiajoista ja muista huippupaikoista huolimatta.

Toisella puoliskolla LeKi nosti prässiä ja pyrki vielä tosissaan peliin mukaan. Pallonhallinta oli melko tasaista joukkueiden välillä, mutta huippupaikoille ei päästy. VaKP iski puoliajan puolenvälin tienoilla ratkaisevalta vaikuttaneen 3-0 maalin. Loppupeli oli LeKin hallintaa kotijoukkueen tyytyessä vastaiskuihin. Noin 85 minuutin kohdalla LeKi onnistui kaunistelemaan loppunumeroita, kun Samu Nevala ohjasi keskialueen pitkän pallon maalille, josta Tommi Lehtimäki viimeisteli hienolla one-timerilla.

Valkeakoskelaiset ottivat siis ansaitun 3-1 voiton kotonaan ja jatkavat sarjan kärjessä. LeKi puolestaan koki kauden ensimmäisen tappionsa ja piti paikkansa sarjan keskivaiheilla 5 pelatun pelin jälkeen. Ensi keskiviikkona Sääksjärvellä vastaan asettuu sarjajumbo FJK. Lempääläläisten viimeisestä voitosta alkaa olla jo aikaa, joten joukkue lähtee otteluun varmasti erittäin nälkäisenä. Ottelu starttaa klo 19.45.