SW - LeKi-futis 1-0 (0-0)

18.6.2014 | Tampereen Nelonen | Sastamala

Elämää pisteautomaattina

LeKi lähti katkaisemaan hurjaa tappioputkeaan sarjan hännillä majailevan SW:n kustannuksella, mutta ottelu oli jälleen karmea floppi. Peli aloitettiin hieman eri taktiikalla kuin alkukaudesta, ja se tuntuikin pelin alkupuolella toimivan ja tuottavan hyviä maalintekopaikkoja.

LeKi oli ottelussa selkeästi hallitsevampi osapuoli, mutta huolimattomuus 20 metrin säteellä vastustajan maalista maksoi paljon. Palloa ei saatu millään SW:n verkkoon. Ottelun paras paikka siunaantui yllättäen (?) SW:lle, kun LeKin pakki kaatoi kääntymään päässeen hyökkääjän rangaistusalueella pilkun arvoisesti. Maalilla hienosti pelannut Joonas Haapasaari venyi kuitenkin upeaan pelastukseen ja hoiti oikeaan alakulmaan suuntautuneen kudin väljemmille vesille. Puoliajalle mentiin siis maalitomissa tasalukemissa.

Toisella puoliajalla LeKi vaihtoi taktiikkaa vanhaan tuttuun, mutta tämänkään ei tuottanut tuloksia. Peli-ilo ja taisteluilme puuttuivat vierailijoilta aivan tyystin ja tähän eivät mitkään taktiikkamuutokset tietenkään auttaneet. Palloa kyllä pidettiin vastustajaa enemmän, mutta sitä tyydyttiin roiskimaan ja ratkaisevat syötöt sekä haltuunotot olivat surkeita koko pelin ajan.

SW päättikin lopulta antaa shokkihoitoa LeKin lepsuilutautiin, ja iski kulmapotkun jälkitilanteesta pelin lukemiin 1-0. Viimeisellä kymmenminuuttisella sinipaidat saivat hieman ruutia takaa-ajoon, mutta muutamasta hyvästä paikasta huolimatta kuula ei löytänyt tietään SW:n maaliin. LeKin 100 peräkkäinen tappio tuli siis täysin ansaitusti.

Jotain LeKin pelaamisen ongelmista kertoo se, että SW oli päästänyt kahdessa edellisessä ottelussaan 24 maalia (!) omiin, tekemättä itse yhtään.

Juhannus tulee LeKi-futiksen kannalta hyvään saumaan. Nyt on aika kerätä rivit kasaan, tyhjentää sairastupa ja varmistaa se, että viikon kuluttua sunnuntaina pelattavassa ottelussa sarjakärki Tamu-K ei tule pääsemään helpolla.