LeKi-futis - VaKP 1-0 (1-0)

15.8.2014 | Tampereen Nelonen | Sääksjärven Hornankattila, Tampere

Voitolla yöhön

Kolmentoista (13) voitottoman ottelun (pisin voitoton putki seuran historiassa) jälkeen lempääläisten leirissä oli pientä epävarmuutta mitä sana voitto ylipäänsä tarkoittaa. LeKin valmentaja Lassi Lehtonen otti härkää sarvista ja tarkasti sanakirjasta:

voitto

1. taistelussa, kilpailussa, riidassa tms. vastustajan, kilpailijan tm. vastapuolen kukistumiseen, alakynteen joutumiseen johtanut tulos.

Pelaajat innostuivat ajatuksesta ja päättivät kokeilumielessä voittaa. Illan vastustaja VaKP kukistuikin Sääksjärven hienossa futisillassa jouduttuaan 1-0 alakynteen toisella puoliajalla.

LeKi jätti perinteisen roiskimisen vähemmälle  ja pyrki pelaamaan keskustan kautta, kun puolestaan VaKP hieman yllättäenkin tyytyi heittämään pitkää palloa isoille kärkimiehille. Ensimmäisen puoliajan paras paikka siunaantui valkeakoskelaisille LeKi puolustuksen sekoillessa maalipotkun läpiajoksi. Onneksi maalilla loistavasti koko illan pelannut Joonas Haapasaari pelasti tilanteen kulmaksi.

Toisella puoliskolla LeKi iski illan ainokaisen komean hyökkäyksen päätteeksi. Pallo riistettiin keskialueen oikealla laidalla ja pelattiin nopeasti vasemmalle Sampo Clewerin jalkaan. Sampo malttoi muutaman sekunnin, jonka jälkeen jatkoi pallon kulmaan hienon taustanousun tehneelle laitapakki Pasi Heinoselle, joka latasi vasurillaan kovan matalan keskityksen maalille. Maalipyssy Tommi Lehtimäki viimeisteli rutiinilla suoraa jalkaan tulleen pallon verkon perukoille.

LeKi koki kulman jälkitilanteessa pahan menetyksen, kun toppari Janne Lehtimäki sai osuman päähänsä ja joutui jättämään kentän. Tilalle tullut Miika "Magic Mike" Holopainen otti kuitenkin tontin loistavasti haltuunsa. Kohtaaminen Rautajätin kanssa jätti valkekoskelaisten kärkimiehet kerta toisensa jälkeen itkemään karua kohtaloaan tekonurmen pintaan.

Voiton myötä LeKi säilytti pienen oljenkortensa putoamistaistossa, mutta muilta tarvitaan silti rutkasti apuja. Lempäälässä kuitenkin muistetaan taas, mitä voittaminen on. Beware.