Tilastot:
Ville Viitaharju 1+0
Ehkä Saku Koskinen 0+1

PJK - LeKi 2-4, 7.8., Pirkkala

Lempääläläiset lähtivät heinäkuun löysäilyn ja parin peräkkäisen heikon esityksen jälkeen uudella asenteella haastamaan koko kauden sarjan kärjessä keikkunutta PJK:ta. LeKi esittikin kauden parasta peliään ja nappasi ansaitun vierasvoiton lukemin 2-4.

PJK aloitti maalinteon 20 minuutin pelin jälkeen Markus Lindroosin komella volleyllä, mutta vierailijat eivät tästä hätkähtäneet. Ensin Ville Viitaharju kokeili yläriman kestävyyttä kaukovedollaan ja pian tämän jälkeen Eemil Tuukkanen avasi kauden maalitilinsä puskemalla Samu Nevalan keskialueen vaparin sisään. Samu vapautti Villen vielä läpiajoon ensimmäisen puoliajan viimeisellä minuutilla ja LeKi siirtyi 2-1 johtoon.

LeKin peli on monta kertaa levinnyt käsiin toisella puolikkaalla ja pahalta näytti tälläkin kertaa; huolimaton pelaaminen johti PJK:n tasoitukseen 50 minuutin kohdalla. Maali kuitenkin herätti joukkueen jälleen henkiin ja Man of The Match -palkinnon pokannut Ville Viitaharju kävi tuikkaamassa johtomaalin Tommi Lehtimäen ansiokkaasta esityöstä. Samu Nevala latasi vielä vartti ennen loppua lähietäisyydeltä helpottavat 4-2 lukemat Eemil Tuukkasen toimiessa maalin arkkitehtina.

Muutamista lipsahduksista huolimatta LeKin pakkilinja pelasi erinomaisen ottelun Heikki Naskalin ja Akseli Mustilan johdolla ja yhtenäinen joukkuepuolustus kokonaisuudessaan sai pidettyä PJK:n tekopaikkojen rakentelun lähinnä pitkien kukkupallojen varassa.

Ottelusiirroista johtuen LeKin seuraava koitos on heti seuraavana päivänä Lempäälässä TP-49:ä vastaan. Mikäli kotijoukkueen palautuminen onnistuu, on toijalalaislle odotettavissa hikinen iltapuhde.

IkU - LeKi 2-1, 4.8., Ikaalinen

LeKi koki vieraskentällä toisen peräkkäisen tappion joukkueelta, joka oli vielä alkukaudella täysin vastaantulija. IkU oli saanut kauden kuluessa pelinsä kulkemaan ja hallitsi palloa suurimman osan ajasta. Tekopaikat jakautuivat ensimmäisellä puoliskolla kuitenkin melko tasan ja molemmat joukkueet kolauttelivat myös tolppia , LeKi vaparista ja IkU rangaistuspotkusta.

Kotijoukkue meni puoliajan lopulla johtoon n. 20 metristä lähteneellä unelmakudilla, jolle LeKin maalilla ansiokkaasti torjunut Joonas Haapasaari ei mahtanut mitään. LeKi kampesi itsensä tasoihin noin 60 minuutin pelin jälkeen, kun target-kärki Tommi Lehtimäki nekkasi kauden pistetilinsä avanneen Sampo Clewerin keskityksen sisään. IkU kuitenkin jatkoi painostusta ja kuittasi hyvin pian tasoituksen jälkeen loppulukemiksi jääneet 2-1.

LeKi ei pääse lepäämään montaa päivää ennen härkäviikon seuraavaa koitosta, kun tiistaina on edessä matka Pirkkalaan sarjakärki PJK:n vieraaksi. Viikon kruunaa heti seuraavana päivänä kotiottelu Toijalaa vastaan.

1x Joonas Haapasaari (mv)

Tilastot:
Sampo Clewer 0+1

ACE - LeKi 5-1, 27.7., Ahvenisjärvi

Hyvin vajaamiehisenä otteluun lähtenyt LeKi roikkui Hervantalaisen kotijoukkueen mukana ensimmäisen puoliajan, mutta toisella puolikkaalla peli kääntyi ansaitusti ACE:lle ja loppulukemat olivat karua luettavaa. Vierailijoiden ainokaisen iski Ville Viitaharju keskialueen pallonriiston jälkeen.

LeKi pyrkii kasaamaan rivinsä koko heinäkuun kestäneen tauon jälkeen ja lähtee haastamaan ensi lauantaina IkUa vierasmatsiin.

1x Ville Viitaharju
2x Kim Himanen

Tilastot:

LeKi - Pelikassit 6-5, 2.7., Sääksjärvi

Todennäköisesti Tampereen Nelosen kauden erikoisin ottelu pelattiin maanantaina Sääksjärvellä. Alussa LeKi näytti menevän täysin menojaan, kun jo 10 minuutin pelin jälkeen Samu Nevala ja Aapo Pylkkänen olivat leiponeet kaapin mieheen ja maalipaikkoja syntyi tämän jälkeenkin kuin liukuhihnalta. Peli ei kuitenkaan sujunut puolustussuuntaan aivan yhtä hehkeästi ja vierailijat pääsivät leppoisallakin pelinrakentelulla jatkuvasti lempääläläisten boxin tuntumaan. Pelikassien ylivoimaisesti vaarallisin ase Antti Nuutinen ei jättänyt tekopaikkoja hyödyntämättä ja kuittasi pelin tasoihin 40 minuutin kohdalla. Cooper-testituloksestaan huolimatta yllättävän hyvin juosta jaksanut Ville "Mä hölkkäsin" Viitaharju otti aivan puoliajan lopulla loistavan riiston ja tarjoili Saku Koskiselle avoimen maalipaikan: 3-2.

Toinen puolikas alkoi LeKin osalta aivan yhtä ryminällä kuin ensimmäinenkin; Samu ja Ville kävivät hankkimassa peräkkäiset rankkarit, jotka Aleksi Silanterä näätäili varmasti sisään. Ottelu vaikutti 5-2 tilanteessa selvältä ja kotijoukkue laittoi vaihtoruletin pyörimään. Seuraukset olivat lievästi odottamattomat ja noin 10 minuutissa peli oli kaikkien yllätykseksi jälleen tasan. Ensin oli asialla Tommi Merto kahden maalin edestä ja lopulta Kaarlo Nisso kilahti ja lukemat olivat 5-5. Jopa vierasjoukkueella oli vaikeuksia ymmärtää tapahtunutta.

Siltsu Silanterä ei kuitenkaan suostunut lähtemään asepalvelukseen ilman kolmea pistettä, vaan viimeisteli hattutemppunsa viisi minuuttia ennen ottelun loppua Sakun nerokkaasta pystysyötöstä.

Tällä tuloksella LeKi lähtee kesätauolle äärimmäisen tasaisen sarjan 5. sijalta ottelun muita vähemmän pelanneena. Kevätkaudelta jäi käteen 4 voittoa, 4 tappiota ja tasapeli - tämän recordin turvin on täysin mahdollista lähteä syyskaudelle tavoittelemaan paikkaa kolmen kärkeen.

Pato - LeKi 2-1, 28.6., Puuhamaa

Lempääläläiset lähtivät vierailemaan Tervakoskella huterasti kasaan teipattuna ja ilman vaihtomiehiä. Kotiinviemisiksi jäi vähemmän yllättäen nolla pojoa, vaikka tasapelipisteeseen oli kohtuullinen sauma.
Pato karkasi heti alussa johtoon kauden Fair Play -maalilla: LeKin toppari Lari Ruotsalainen makasi keskitystilanteessa saadun tällin jälkeen pää auki kentän pinnassa, mutta kotijoukkue päätyi pallon yli laittamisen sijaan jatkamaan peliä ja lataamalla pallon tyhjään rysään. Lempääläläiset katselivat tilannetta ihmetellen tumput suorina. Onnea taidokkaasta maalista Jan-Erik Iso-Sompille!

Puolen tunnin kohdalla Markus Siivonen nosti kotijoukkueen kahden maalin johtoon komealla roikolla vasempaan takayläkulmaan. Tämän jälkeen LeKi sai pelistä vihdoin otetta ja Ville Viitaharjun pystyjuoksut alkoivat tuottamaan tulosta. Aleksi Silanterä rankaisi ennen puoliaikaa laittamalla vapaapotkun sisään kevan kautta.

Toinen puolikas oli asemasotaa, jossa maalipaikoilla ei mässäilty. Tuomari ajoi LeKi-kärki Tommi Lehtimäen hieman heppoisella punaisella suihkuun ja jopa Pukkilan Räätäli jouduttiin ottamaan yksijalkaisena kentälle. Vajaalla pelatessa kunnon loppukiri jäi näkemättä.

Tilastot:
Aleksi Silanterä 1+0
Ville Viitaharju 0+1

PP-70 - LeKi 5-1, 7.6., Ikuri

Persiilleen män, mutta bonuksena kauniit lukemat. Akseli Mustila avasi maalitilinsä yhdellä kauden komeimmista byyreistä. Lari Ruotsalainen debytoi vähäisellä hiketöinnillä.

Tilastot:
Akseli Mustila 1+0

LeKi - NePa 4-3, 1.6., Sääksjärvi

Sarjan häntäpäähän uumoiltu Nekalan Pallo kävi ottamassa odotetusti dunkkuun Sääksjärvellä. Vierailijat virittivät kuitenkin hyvän kirin ottelun viimeminuuteilla, mutta eihän se oikeasti riittänyt mihinkään. Kultaisen sukupolven viimeisiä mohikaaneja edustava Panu Niskanen kävi tekemässä kauden debyyttinsä ja iski lähes ensimmäisellä kosketuksellaan ottelun voittomaaliksi jääneen kaapin. Voitolla yöhön.

KaVo - LeKi 2-2, 16.5., Kangasala

LeKin aloitti ottelun äärimmäisen vahvasti ja ensimmäisen puolituntisen jälkeen vieraat olisivat voineet helposti olla kolmen tai neljän maalin karkumatkalla. Viimeistely kuitenkin ontui ja lekiläiset saivat aikaiseksi vain yhden, kun Samu Nevala tarjoili vastahyökkäyksen päätteeksi Tommi Lehtimäelle avopaikan, josta mies ei totutusti erehdy.

Maalin jälkeen alkoivat huolet. Peli jäätyi täysin ja KaVo otti yllättäen täyden otteen pelistä. Kirskikkana kakun päällä LeKin molemmat laiturit pyöräyttivät nilkkansa ja oikean puolen laitapakilta hajosi kenkä. Varakenkää ei löytynyt joten vaihtoja piti tehdä puoliajalla enemmän kuin oli suunniteltu.

KaVo oli ehtinyt jo 2-1 johtoon toisella puolikkaalla, kun Joni Hiltunen toi kauden ensimmäisellään LeKille arvokkaan vieraspisteen Tommin ansiokkaasta syötöstä. Vaikka ensimmäisen puoliajan dominoinnin jälkeen päällimmäisenä mieleen jäi pettymys, ovat Kangasalta haetut vieraspisteet olleet viimevuosina harvinaisia.

1x Joni Hiltunen
2x Tommi Lehtimäki

Tilastot:
Joni Hiltunen 1+0
Samu Nevala 0+1

LeKi - PJK 0-4, 11.5., Sääksjärvi

LeKin kolmanteen peräkkäiseen kotipeliin saapui vieraaksi sarjan ennakkosuosikkeihin kuuluva PJK. LeKi pallotteli hyvin pirkkalalaisten kyydissä ja vähäisemmästä pallonhallinnasta huolimatta loi ensimmäisen puolikkaan parhaat maalipaikat. Tauolle lähdettiin kuitenkin 0-0 tilanteessa.

Ottelun toista puoliskoa oli pelattu noin vartin verran, kun jatkuvasti vaarallisia tilanteita luonut PJK:n Kalle Strömberg pääsi kääntymään keskityksen jälkitilanteessa 16-alueen sisällä ja tinttasi pallon lempääläläisten maaliin. LeKin maalivahdiksi viime tingassa hälytetty ja hienosti ottelussa tarjounut C-juniori Eelis Karinkanta ei mahtanut tilanteelle mitään.

Vääntö jatkui tasaisena, mutta kotijoukkue ei saanut luotua vaarallisia maalipaikkoja. Ottelun lopulla olikin otettava riskejä ja LeKi nosti toppari Janne Lehtimäen kärkeen target-pelaajaksi siirtyen samalla kolmen miehen pakkilinjaan. Tämä kostautui pahimmalla mahdollisella tavalla, sillä vierailijat iskivät viimeisen 5 minuutin aikana peräti kolme maalia. Loppulukemat eivät siis kerro aivan puhdasta totuutta pelin kulusta, mutta vierailijat nappasivat täysin oikeutetusti 3 pistettä mukaansa. Pirkkalassa pelataan tällä kaudella hyvää futista ja joukkue on varmasti vahvoilla Nelosen nousukamppailussa.

1x Eelis Karinkanta (mv)

LeKi - IkU 3-1, 6.5., Sääksjärvi

Ikaalisten Kylpylän Urheilijat saapuivat Sääksjärvelle kuumaan sunnuntai-iltaan toivoa täynnä, mutta joutuivat vähemmän yllättäen lähtemään kotimatkalle tyhjällä repulla. Haastetta saadakseen LeKi lahjoitti vieraille yhden eteen heti 5 minuutin pelin jälkeen, kun IkUn Ville Levula sai maalivahdin purkupallon suoraan lapaan 10 metrissä. Armoa ei kuitenkaan ollut luvassa enempää. Sinipaitojen tähtihyökkääjä Ville Viitaharju teki ensimmäisellä puolikkaalla selväksi, että lempäälässä tehdään byyrejä samaan tahtiin kuin Ikaalisissa uusia ihmisiä.

Ensimmäinen oli todellinen urheiluruutumaali; Veve tinttasi boxin rajoilla pomppineen pallon takayläseen kudilla, joka ei jättänyt IkU-vahdille kuin statistin roolin. Toinen syntyi nopean vastahyökkäyksen päätteksi pienestä kulmasta taidokkaalla sijoituksella. Maali oli liikaa koko pelin kuin kurosen-grillissä hiillostuneelle "Ikaalisten Bile-Danille" Teemu Yliselle, ja hommaa rauhoitellakseen tuomari joutui kaivamaan pitkästä aikaa laput näytille. Ennen peliä oli sovittu, että Veve lähtee takaisin kasarmille etuajassa kun hattutemppu on täynnä, joten ymmärrettävästi maalit oli pakko jättää kahteen.

Toinen puolikas alkoi kotijoukkueen jallittelunäytöksellä. Perjantai-iltana joukkueen palaverissa syöttövinkkejä saanut Miko Heikkilä manasi sisäisen Xavinsa esiin ja antoi elämänsä läpisyötön maaliruisku Tommi Lehtimäelle, joka ei ole tottunut ykäläpi-paikoista tuhrimaan. Tommi kiersi rauhallisesti vastaan tulleen maalivahdin ja naulasi arkun kiinni. Loppupeli oli enemmän ja vähemmän päätöntä palloilua, IkUn yrittäessä kavennusta lukuisista erikoistilanteista. LeKin Sampo Clewerillä ja IkUn Ville Turusella oli pakottava tarve napata vielä keltaiset mieheen ottelun lopussa. Erityismaininnat LeKin asiallisesti pelanneesta pakkirivistöstä ansaitsevat hurjan määrän duunia tehnyt laitapakki Viktor Aaltio ja ensimmäisen pelinsä LeKi-topparina luutinut Akseli Mustila.

2x Viktor Aaltio

Tilastot:
Mr. X 0+1
Miko Heikkilä 0+1

LeKi - ACE 3-1, 27.4., Sääksjärvi

LeKin kotiavauksen ensimmäinen puolikas oli kaikille lempääläisfaneille tuttua jallitteluaKotijoukkue rakenteli paikkoja liukuhihnalta ja lopulta ketsuppipullon avasi Aleksi "Juninho" Silanterä komella kudilla Ville "Hopeatoffee" Viitaharjun hankkimasta vapaapotkusta.

Toinen maali syntyi pian tämän jälkeen seksikkään hyökkäyksen tuloksena; samba laitettiin soimaan keskiympyrän tuntumassa ja pallo päätyi syöttökuvion päätteeksi väärään boxiin eksyneelle Sampo "Pukkilan Räätäli" Clewerille, joka onneksi malttoi vielä siirtää viimeistelyvastuun joukkueen uudelle pelaajavalmentajalle Tommi Lehtimäelle. Maali oli kuin suoraa LeKi-futiksen rautakanslerin GM Petri Mäkisen oppikirjasta "Kauniita maaleja kauniista syötöistä". Löysässä hirressä roikkuneen ACE:n tiputti lopullisesti happoämpäriin kapteeni Samu Nevala, joka sijoitti kellertävän Selectin paristakympistä oikean jalan kierteellä omalle paikalleen takaylähyllylle.

Toisella puolikkaalla ACE otti pelin hallintaansa LeKin tyytyessä roiskimaan ja odottamaan päätösvihellystä. LeKi-vahti Jani "Pää" Maja piti kuitenkin lukemat turvallisina muutamalla huippupelastuksella. Vieraat saivat ottelun lopulla ansaitun lohdutusosuman, joka sinetöi päätöslukemiksi 3-1. LeKi-puolustuksesta erityismaininnan ansaitsee c-vitamiinit unohtanut ja täten armottomassa miesflunssassa täyden ysikympin pelannut Heikki "Jari Aarnio" Naskali.

1x Jani Maja (mv)
3x Heikki Naskali

Tilastot:
Samu Nevala 1+0

TamU/2 - LeKi 1-0, 25.4., Ahvenisjärvi

Kauden avaus oli tasainen vääntö Ahvenisjärven pimenevässä illassa ilman valaistusta. TamU rankaisi ensimmäisellä puoliajalla komealla volley-maalilla, jonka jälkeen lisäosumia ei nähty. Maalipaikat olivat molemmilla joukkueilla vähissä ja pieni kenttä sumputti pelin ajoittain tylsäksi flipperiksi. Ottelun erikoisuutena erotuomari päätti keskeyttää pelin noin puoli vuotta etuajassa, koska ei nähnyt mitään. Epäselväksi jäi liittyikö tämä pimeyteen.